Mert fontos tényező a négy kerék

Vágólapra másolva!
Az autóipar kiemelkedő jelentőségű szektor a nemzetgazdaság szempontjából: több mint 100 000 munkahelyet biztosít, 15 milliárd eurónyi terméket állít elő éves szinten, s a magyar export negyedét adja – ezért lényeges szakmai esemény a ma megnyílt első hazai Automotive Hungary szakkiállítás.
Vágólapra másolva!

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban közel 200 kiállító prezentálja a járműgyártás teljes spektrumát, tervezéstől kivitelezésig. A széleskörű kiállítói kínálathoz magas színvonalú szakmai programsorozat is kapcsolódik, amelynek 3 kiemelt pillére az üzlet, a tudomány, és a karrier.

A megnyitót követően azAudi Hungária Motor Kft., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., az Opel Szentgotthárd Kft., és a Magyar Suzuki Zrt. ügyvezetőinek előadásai következtek. A délutáni blokkban többek közt a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Continental Hungária Kft., valamint a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. előadása bővítette az érdeklődők ismereteit.

A szakkiállítás kiváló lehetőség arra, hogy nyomon kövessük az autóipari trendek és a piac fejlődését, hogy megismerjük a hosszú távú életpálya modelleket, hogy feltérképezzük az álláslehetőségeket: kiállítóként többek között a négy magyarországi autógyár és számos elsőkörös beszállító vesz részt a rendezvényen. Bemutatkoznak továbbá az ipari elektronika, a járműipari informatika, az automatizálás, a design-tervezés, a szerszám- és alkatrészgyártás, a logisztika, a szakmai szervezetek és szakmédia képviselői. A rendezvény a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára is kínál látnivalókat, szolgáltat információt a hosszútávra tervezhető járműipari tanulási és foglalkoztatási életpályák bemutatásával.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Egyesülete és a Magyar Gépjárműipari Szövetség a nyitónapra szervezte a hagyományos őszi autóipari beszállítói fórumot, amelyre az autógyárak és elsőkörös beszállítóik által előre megadott igények alapján több mint 120 cég regisztrált. Ugyancsak ma mutatták be az Autopro járműipari és beszállítói szakportál által szerkesztett, a „Magyar Járműgyártás Nagykönyve” című kiadványt, amely második kiadásban örvendezteti meg olvasóit.

Az Automotive Hungary kiállítással párhuzamosan rendezik meg az Autótechnika Nemzetközi Járműfenntartó-ipari szakkiállítást is.