Megemelik 7400 adóellenőr fizetését

Vágólapra másolva!
Az idei garantált bérminimum szintjére, de csak januártól.
Vágólapra másolva!

7400 középfokú végzettségű NAV-alkalmazott kap fizetésemelést januártól - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az emelés ahhoz kell, hogy a fizetésük elérje az előírt bérminimumot, a bruttó 114 ezer forintot.

A kormány egyelőre még tárgyal a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról. Idén az előbbi 98 ezer, utóbbi 114 ezer forint. Czomba Sándor államtitkár csupán annyit közölt, hogy a minimálbér 100 ezer forint fölött lesz, de egyelőre még nem tudni, a minimálbér és a bérminimum mennyi lesz pontosan jövőre.

Ha az NGM 114 ezer forintra, azaz az idei bérminimum szintjére emeli januártól a 7400 NAV-dolgozó bérét, akkor az két dolgot jelenthet: vagy nem kötelező nekik megadni a bérminimumot (ha egyébként ez emelkedni fog jövőre), vagy a bérük elmarad ettől a szinttől.

Az NGM az Origo megkeresésére azt válaszolta, hogy az érintett NAV-os dolgozókra is vonatkozik a bérminimum szabálya. Ez a jelenlegi szabályok szerint 114 ezer forint, ezért ennyire megemelik a bérüket januártól, de ha a minimálbér-tárgyalásokon a bérminimumot is emelik, akkor az új összeg fog rájuk vonatkozni, vagyis további emelést is kapnak.