Kellemes meglepetést okozott a Deutsche Telekom

Vágólapra másolva!
A vártnál magasabb profitról és árbevételről számolt be gyorsjelentésében a Deutsche Telekom. A telekomóriás többek között az amerikai piacon mutatott jó teljesítményének köszönheti a kedvező eredményeket, ennek ellenére a részvények árfolyama esni kezdett.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Telekom harmadik negyedéves gyorsjelentésének főbb pontjai:

  • Az árbevétel egy év alatt 6 százalékkal, 15,5 milliárd euróra nőtt, ami az utóbbi négy év legnagyobb ütemű növekedésének felelt meg. Ez az elemzői várakozásokat is felülmúlta, a szakértők 15,2 milliárd eurós árbevételre számítottak.
  • Az EBITDA (adózás és kamatfizetés előtti, értékcsökkenéssel növelt) eredmény 2,6 százalékkal, 4,66 milliárd euróra csökkent, miközben az elemzők 4,57 milliárd euróra számítottak.
  • A kedvező eredmények többek között az amerikai piacon mutatott jó teljestménynek köszönhetőek. Az USA-ban 648 ezer új előfizetőt szerzett a vállalat a harmadik negyedévben az elemzők által várt 401 ezer helyett, miután a Deutsche Telekom leánya, a T-Mobile US összeolvadt a Metro PCS Communications telekomtársasággal.
  • Németországban stabilizálódni tudta piacát a vállalat.
  • A cég megerősítette idei évre vonatkozó eredményvárakozásait, eszerint 17,5 milliárd eurós EBITDA eredményt várnak 2013-ra.

A kedvező eredmények ellenére 1,3 százalékos mínuszban mozog a részvény árfolyama.

Deutsche Telekom árfolyama (Xetra) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]