Vágólapra másolva!
A kuponos üzlet tovább pörgéséről árulkodik a világ legnagyobb kuponos oldalának, a Grouponnak a gyorsjelentése. A vállalat egyre több kupont ad el, és az árbevétel egyik legnagyobb részét adó mobilos vásárlások is tovább pörögnek.
Vágólapra másolva!

A Groupon harmadik negyedéves gyorsjelentésének főbb pontjai:

  • Az árbevétel egy év alatt 4,7 százalékkal, 595,1 milliárd dollárra nőtt (várt: 615,7 millió dollár), amit kifejezetten az észak-amerikai remek teljesítményének köszönhet a társaság, ahol 24 százalékos volt az árbevétel növekedése. Ez ellensúlyozni tudta a feltörekvő piacokon tapasztalt 21 százalékos és a világ többi részén tapasztalt 4 százalékos visszaesést.
  • A vállalat kuponjaival 1,34 milliárd dollár értékben vásároltak termékeket, és vettek igénybe szolgáltatásokat a vásárlók világszerte, ami 10 százalékos növekedést jelent éves alapon.
  • A Groupon szolgáltatásait mobilról igénybe vevők száma tovább emelkedett, és csak a harmadik negyedévben további 9 millióan töltötték le a cég alkalmazásait, ami mindenkori rekordnak számít. A legnagyobb piacnak számító Észak-Amerikában már a vásárlások több mint fele mobilról érkezett.
  • A jól pörgő üzlet ellenére a cég még mindig veszteséges, nettó szinten 2,58 millió dolláros mínuszról számoltak be, ami viszont kedvezőbb az elemzők által várt 14,3 millió dolláros mínusznál.
  • A Groupon ezen túl tegnap jelentette be, hogy 260 millió dollárért felvásárolja a dél-koreai Ticket Monstert, az ottani vezető e-kereskedelmi vállalatot az ázsiai terjeszkedés megvalósítása céljából.
  • A menedzsment várakozásai szerint a negyedik negyedévben 690-740 millió dollár között alakulhat az árbevétel, miközben az elemzők 723,7 millió dollárra számítanak.

Mi is az a Groupon?

A "group" és "coupon" szavak összeolvasztásával elnevezett Groupon a vele szerződő vállalkozások számára lehetővé teszi, hogy kedvezményekre beváltható kuponokat értékesítsenek nagy tömegben, online a Groupon felhasználóinak, akik a napi ajánlatról emaiben értesülnek. Az adott kupon csak akkor válik érvényessé, ha előre meghatározott számú felhasználó veszi meg, egyébként ki sem kell fizetni, a kedvezmény nem él. A vállalkozás így a szokásosnál lényegesen nagyobb engedményeket kínálhat, hiszen csak akkor kell helytállnia, ha cserében tényleg elérheti a kívánt számú fogyasztót.

A gyorsjelentésre 1,4 százalékot drágult piaczárás után a részvény, bár előbb 10 százalékos mélységbe püfölték a papírt.

Groupon árfolyama (Nasdaq) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.