Ötven alternatív hajtású jármű versenyzett az MVM Energia Futamon

A hírességek Famous Futamán a címvédő Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó vezeti a mezőnyt
Vágólapra másolva!
Kilenc kategóriában, több mint 50 alternatív hajtású, környezetbarát jármű versenyzett az MVM Energia Futamon Budapest szívében, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren.
Vágólapra másolva!

A napenergia-meghajtású járművek és tanulmányautók futamán a napelemes meghajtást emberi erővel kombináló hibrid jármű, a Pannonrider 4.0 végzett az élen. A tervező-versenyző szerint a járműve nemcsak gyors, de költséghatékony, csendes, és energiatároló képessége miatt sötétben is üzemel.

A közleményben azt írták: az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. immár harmadszorra hívta fel a rendezvénnyel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és -felhasználás fontosságára. Az Európai Mobilitási Hét kiemelt hazai rendezvényének fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter volt.

A hírességek Famous Futamán a címvédő Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó vezeti a mezőnyt

A tájékoztatás szerint napenergiával, sűrített levegővel, akkumulátorral és emberi erővel hajtott járművek, átalakított, környezetbarát szériaautók, különleges prototípusok, versenyautók, elektromos gokartok tucatjai robogtak a futamon, amelyet több ezren követtek figyelemmel a helyszínen és az internetes közvetítés segítségével.

Hozzátették: a futurisztikus járművekkel versenyző csapatok fejlesztéseiken keresztül bemutatták, hogy a károsanyagkibocsátás-mentes közúti közlekedés megvalósítható. Felhívták a figyelmet arra is, hogy idén már öt, jelentős műszaki hagyományokkal rendelkező egyetem csapata is indult.