Pesszimistábban látja az Egis és a Richter jövőjét a Jefferies

Vágólapra másolva!
Kisebb mértékű célár csökkentést eszközölt a Richter és az Egis esetében is a Jefferies elemzője, aki a negatív lépések ellenére nem változtatott ajánlásain. Előbbit továbbra is tartásra, míg utóbbit vételre ajánlja.
Vágólapra másolva!

A hazai gyógyszergyártók múlt heti gyorsjelentését követően megérkezett az első elemző lépés, ennek keretében a Jefferies mindkét részvény esetében visszavágta célárát. Ugyanakkor drasztikus beavatkozásra mégsem került sor, hiszen a Richter esetében 10 forinttal, 3400 forintra, míg az Egis esetében 300 forinttal, 24 300 forintra csökkent a célárfolyam. A szakértő ajánlása egyik gyógyszerpapír esetében sem változott, az Egist vételre, míg a Richtert tartásra ajánlja.

A Richter esetében idei és jövő évi egy részvényre jutó eredményvárakozását is csökkentette az elemző, miután nem számít arra, hogy a második félévben is hasonló teljesítményt nyújt majd a gyógyszercég, mint azt tette az év első hat hónapja során. Véleménye szerint az Esmya forgalma csak 2014-ben fog felpörögni.

Forrás: Origo

A Jefferies elemzője az Egis esetében is csökkentett EPS várakozásán, az idei eredményt 9 százalékkal vágta vissza, miután a menedzsment frissítette bevételi előrejelzését. Ezek szerint a 2013-as üzleti évben már csak 2-3 százalékos bővülést mutathat fel a gyógyszercég a korábban várt 4-6 százalékkal szemben.

Forrás: Origo