Kulcsfigura hagyja ott az Apple-t

Vágólapra másolva!
Újabb Apple vezető távozik a technológiai cégtől, ezúttal a vállalat szoftverfejlesztési igazgatója, Jordan Hubbard hagyta el az Apple-t, aki az iXsystems-nél dolgozik majd július közepétől. Hubbard távozása akár érzékenyen is érintheti a céget, hiszen a Mac OS X, valamint az iOS fejlesztésében is fontos szerepet vállalt.
Vágólapra másolva!

Távozik posztjáról az Apple szoftverfejlesztési igazgatója, Jordan Hubbard ugyanis az iXsystems-nél folytatja pályafutását jelentette be a cég. A szakmában közel 25 éve dolgozó szakember hasonló feladatokat lát majd el új cégében is, főleg a ReeNAS és a TrueNAS nevű platformok tartoznak majd az irányítása alá.

Hubbard 12 éve dolgozott az Apple-nél, ahol különféle technológiákkal segítette a Mac OS X, valamint az iOS operációs rendszerek fejlődését. Ebben vélhetően nagy szerepet játszott az is, hogy a FreeBSD nevű projekt társalapítójának számított, ahol a nyílt forráskódú technológia került fókuszba.

Az utóbbi időben több fontosabb szakember is távozott az Apple-től, legutóbb például arról számoltunk be, hogy a Facebook már több korábbi dolgozót is megszerzett a technológiai cégtől, hogy ezzel is erősítse a Facebook mobilos alkalmazását. Tavaly októberben tehát érezhetően elindult egy folyamat, ami az óta is tart, akkor a mobilszoftverek igazgatója, Scott Forstall távozott a technológiai vállalattól, miután pocsék visszhangot kapott az akkor bemutatott saját fejlesztésű térképalkalmazás.

Helyét pedig az a Johnatan Ive vette át, aki meglehetősen átalakította a külcsínt a júniusban bemutatott legújabb fejlesztéseivel (iOS7). A változás tehát folyamatos a technológiai cégnél, aminek valamelyest természetes velejárójának is tekinthető a vezetők közötti fluktuáció. Az új operációs rendszer viszont eléggé vegyes kritikákat kapott, távolról sincs szó arról, hogy az ujdonsült design maradéktalanul elnyerte volna a publikum tetszásét. Ha pedig az árfolyamra pillantunk, akkor látható, hogy az utóbbi hónapokban nagy mélyrepülést mutat be a cég, akár az is lehet, hogy már a süllyedő hajót hagyják el a távozó vezetők.

Az Apple árfolyama (Nadsaq)

Forrás: Origo