Legendás játékkal támadna mobilon a Microsoft

Vágólapra másolva!
Okostelefonra is elérhetővé tenné a Microsoft a korábbi nagy sikereknek örvendő Age of Empirest, ami 2013 végétől kerülne az online boltokba. A Microsoft vélhetően ezzel próbálna meg lépest tartani a játékpiacon tapasztalható trenddel, ami az okostelefonos játékok folyamatos térnyeréséről szól az utóbbi években.
Vágólapra másolva!

Már okostelefonokon is elérhető lesz a Microsoft talán egyik legnépszerűbb saját fejlesztésű játéka, az Age of Empires. A méltán híres klasszikus nem csak az iOS, hanem az Androidos operációs rendszerekre is elérhető lesz majd, akár már 2013 végétől, írja a Marketwatch. Ami szintén fontos, hogy a játék ingyenesen kerül majd az online boltokba, bár a játékon belüli extra szolgáltatásokért már fizetni kellene a legfrissebb információk szerint.

A Microsoft partnere a fejlesztésben a japán KLab lesz, amely az okostelefon-piacon nagyjából középkategóriás fejlesztőnek számít. Korábban már többször szóba került a két vállalat közötti lehetséges együttműködés, amiből annyi már biztos, hogy a jelenlegi szerződés csak az Age of Empires fejlesztésére vonatkozik.

A Microsoft választása elsőre meglepőnek is tűnhet, hiszen a japán játékfejlesztő egyelőre nem ért el kiemelkedő sikereket az okostelefonokra gyártott alkalmazások esetében. Az, hogy a redmondi cég végül miért a japánokat választotta egyelőre a Microsoft titka, annyi viszont bizonyos, hogy a teljes játékpiacból egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az okostelefonokra fejlesztett alkalmazások, így az ebbe az irányba való lépés indokoltnak tűnhet a Microsofttól.

Hiába érkezik tehát az Xbox One, a Microsoft próbál minél több lábon állni a játékpiacon is, ahol eddig csak a konzolban láttak fantáziát. A lépés pedig tökéletesen beleillik abba az új stratégiai elképzelésbe, amiről Steve Ballmer, a vállalat vezérigazgatója beszélt az utóbbi időben. Bár hatalmas bevételekre vélhetően nem számíthat majd a Microsoft, a felhasználók közötti széles elterjedtség bőven kárpótolhatja őket, valamint a pozitív visszhangok is kedvezően érinthetik a cég imázsát.

A Microsoft árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo