Imádták ma a magyar részvényeket

Vágólapra másolva!
Minden nagyobb magyar részvény emelkedéssel zárta a hetet, az Egis 1,8 százalékot emelkedve megközelítette a 22 ezer forintos értéket is. A forint közben 290 közelében zárhatja a hetet. Európában valamelyest ugyan csökkentek a pluszok, de még mindig sikerült emelkedéssel zárni. Nem így Amerikában, ahol már most 0,3-0,4 százalék körüli mínuszok mutatkoznak.
Vágólapra másolva!

Nagyot hajrázott az Egis

Sikerült megőrizni a jó formát a magyar tőzsdének, a BUX 0,6 százalékos erősödéssel zárt, amivel a legjobb tőzsdék között foglal helyet Európában. A régiós piacok közül a cseh tőzsdének sikerült visszakapaszkodnia a délutáni nagy mínuszból.

Forrás: Origo

Minden nagyobb magyar papír pluszokkal zárta a mai kereskedést, legnagyobb emelkedéssel az Egis térhet nyugovóra, hiszen a gyógyszergyártó árfolyama 1,8 százalékot erősödött. Az OTP végül 0,7 százalékos plusszal zárt, több mint 6,5 milliárd forintos forgalom mellett.

Forrás: Origo

Kicsit megerősödött nap végére a forint, az euróval szembeni árfolyama megint a 290 felé vette az irányt, egyelőre azonban még nem tudott áttörni a szinten.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Pluszban zártak az európai piacok

Kiválóan teljesített ma a német tőzsde a nyugat-európai társaihoz képest, 0,5 százalékos plusszal zárt. A periféria országok piacai viszont gyengélkedtek, mind a spanyol, mind pedig az olasz tőzsde tegnapi záróértéke közelében ingadozott az utolsó percekben.

Forrás: Origo

Kockázati tőketársaságokat keresett meg a Siemens, a Nokiával közös leányvállalatában meglévő részesedésének eladására, nyilatkozták nevük elhallgatását kérő források a Wall Street Journalnek. A német cég állítólag olyan óriás kockázati tőkealapokat környékezett meg, mint a Blackstone, a KKR, vagy a TPG, hogy hátha érdeklődnének a hálózati üzletágban működő Nokia Siemens Networks (NSN) iránt.

Tartásról eladásra változtatta a Royal Bank of Scotland részvényeire megfogalmazott ajánlását a Deutsche Bank. A változtatásra azután került sor, hogy az RBS vezetője bejelentette lemondását. Az RBS 1 százalékos mínuszban mozog.

Kilőtt a Groupon

8 százalékot meghaladó emelkedéssel nyitott Groupon, mivel a Deutsche Bank elemzője 6-ról 10 dollárra emelte célárát és vételre ajánlja a kuponos oldal részvényeit. A szakértő úgy véli, a marketing stratégia váltása sokat segíthet a cégen.

A Groupon árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

Úgy tűnik, hogy túlhúzták tegnap az amerikai piacokat, a főbb indexek 0,3-0,4 százalékos mínuszokban mozognak, legjobban az S&P 500 tartja magát.

Forrás: Origo

Az S&P 500 szektorai közül csak 4 tartózkodik pluszban, leginkább a közműcégek teljesítenek jól, 0,4 százalékos emelkedést értek el. A pénzügyi cégeket viszont nem kedvezik a befektetők, 0,7 százalékos mínuszban állnak.

Forrás: Origo

0,5 százalékot emelkedett havi alapon a termelői árindex az USA-ban május során, miközben az elemzők csak 0,1 százalékos növekedést vártak. Az energiaárakkal és az élelmiszerárakkal tisztított adat csak 0,1 százalékot nőtt, ami egybevág a konszenzussal. Az adat után szökkent pár dollárt az arany árfolyama.

Dollármilliókba kerül naponta az Egyesült Államok számára, hogy lassan, nagy késéssel adják ki a hatóságok a földgáz exportra vonatkozó kérelmeket, fakadt ki nemrégiben a világ legnagyobb olajcégének, az Exxon Mobilnak a vezérigazgatója.