Részvényben is lehet osztalékot kérni a Deutsche Telekomnál

Vágólapra másolva!
Választási lehetőség elé állította részvényeseit a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom. A tulajdonosuk ugyanis eldönthetik, hogy milyen formában szeretnék megkapni osztalékukat, egyrészt választhatnak a hagyományos kifizetés, valamint a részvényben történő kiegyenlítés között.
Vágólapra másolva!

Választási lehetőség elé állította részvényeseit a Magyar Telekom német anyavállalat, a Deutsche Telekom osztalék ügyben. A tulajdonosok ugyanis eldönthetik, hogy a tavalyi eredmény utáni osztalékot hagyományosan, azaz készpénzben, vagy részvényben kérik. Aki utóbbit szeretné választani, annak június 3-ig van lehetősége ezt jelezni, míg ellenkező esetben automatikusan a 0,7 eurós osztalék jár.

Forrás: [origo]

A Deutsche Telekom igen gáláns ajánlatot tett ezzel részvényeseinek, ugyanis a tegnapi záróárhoz képest közel 3 százalékos diszkonton adja papírjait. A tulajdonosoknak minden egyes új Deutsche Telekom részvényhez 12,5 osztalékra jogosító részvényre van szükségük. Az ezek után járó 8,75 eurónyi osztalékot pedig nem pénzben, hanem újabb részvényben kapják meg.

Az osztalék pénzben való megtérítése június 12-én, míg az újabb részvényben való kifizetése június 18-án esedékes. Utoljára május 16-án lehetett megvásárolni a részvényt az osztalék fejében.

A Deutsche Telekom részvénye már nyitás után a negatív tartományban tartózkodott, ennek mértéke pedig a kereskedés folyamán tovább hízott. Jelenleg 1,9 százalékos mínuszban látható a telekompapír, ami még így is 1 százalékos diszkontot jelent azon részvényeseknek, akik újabb papírt szeretnének a készpénzes kiegyenlítéssel szemben.

A Deutsche Telekom árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]