Másfél éve nem volt ilyen jó napja a Metronak

Vágólapra másolva!
Szárnyal a Magyarországon is ismert Metro árfolyama a német tőzsdén, mely több mint 6 százalékos pluszban zárt, miután a Morgan Stanley 10 év után először vételre javasolta az üzletlánc részvényét, célárát pedig a korábbi 23 euróról 33 euróra emelte.
Vágólapra másolva!

Másfél éve nem tudott ekkorát ugrani a Metro részvénye, a 8,5 milliárd eurót érő vállalat értéke ma több mint 6 százalékkal lett nagyobb, kevesebb, mint 9 óra leforgása alatt. A cég tőzsdei értékének több százmillió euróval történő megugrása a Morgan Stanleynek köszönhető. A befektetési bank korábban ugyanis csupán semleges ajánlást fogalmazott meg a Metro részvényére, mától azonban már vételre érdemesnek tartja azokat, melyre 10 éve nem volt példa.

A Metro a stabilizáció jegyében ugyanis számos gyengébben teljesítő Media-Saturn (Magyarországon Media Markt és Saturn néven futott) üzletétől válik majd meg, az ebből származó bevételek pedig nagyobb profittal kecsegtető területek irányába terelhetők. A Metro nagykereskedelmi divíziója pedig sokkal inkább a professzionális szereplőkre koncentrálódhat, főleg hotelekre és éttermekre, melyek kedvező hatással járhatnak a cég számára, írja Edouard Aubin, a Morgan Stanley elemzője.

Az árfolyam idén ezzel együtt kiválóan teljesít, mely már 25 százalékkal emelkedett január óta, míg a német DAX index "csupán" 12 százalékos emelkedésre volt képes. A Morgan pedig további emelkedés vár, 33 eurós célárat rendelt a részvény mellé.

A Metro árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]