Átvette az irányítást az Intel új vezére

Vágólapra másolva!
Nagyobb átszervezéseket hajt végre az Intelnél a chipgyártó múlt héten kinevezett új vezérigazgatója, Brian Krzanich. Többek között saját irányítása alá vonja a chipgyártásért felelős részleget, és egy eddig nem létező egységet is létrehoz annak érdekében, hogy a vállalat hatékonyabban fel tudja venni a versenyt a rohamosan fejlődő, okostelefonokba és táblagépekbe gyártott chipek piacán.
Vágólapra másolva!

Saját irányítása alá vonja az Intel chipgyártásért felelős részlegét a társaság múlt héten kinevezett új vezérigazgatója, Brian Krzanich. Ezen kívül a többi, gyártásért felelős részleg is új vezetőt kap a szintén nemrégiben kinevezett új elnök, Renee James személyében. Mike Bell, a chipgyártó-részleg korábbi vezetője pedig új feladatot kap, és egy eddig nem létező egységet, az új eszközök kifejlesztéséért felelős divíziót fogja irányítani - írja a Bloomberg.

Az átszervezések annak érdekében történnek, hogy a vállalat hatékonyabban fel tudja venni a versenyt a táblagépekbe és okostelefonokba gyártott chipek piacán. Az iparágban ugyanis az Intel lemaradt a versenyben a két nagyobb, piacvezetőnek számító riválisával, vagyis az ARM licenszét használó Samsunggal és a Qualcommal szemben, miután lassabban reagált az okostelefonok és táblapc-k rohamos fejlődésére.

Krzanich pedig rendkívül elkötelezett, hogy az Intel minél nagyobb szeletet hasítson ki a mobilchipek évi 85,4 milliárd dolláros piacából. Ennek érdekében a vezérigazgatói kinevezése utáni sajtótájékoztatón bejelentette, mindent meg fog tenni, hogy a legtöbb okostelefonban és a táblagépben az Intel chipjei legyenek megtalálhatóak.

Az átszervezések után az Intel chipgyártó részlege kizárólag Krzanich-nak fog jelenteni, melynek részleteiről egy belső tájákoztató anyagban tájékoztatták az alkalmazottakat. A levelekbe többek között azt írta a vezérigazgató, hogy az átalakításokra azért van szükség, hogy lépést tudjanak tartani a riválisokkal a villámgyorsan fejlődő iparágban. A mostani bejelentések csupán az átszervezési folyamat első lépésének tekinthetőek, mivel a Reuters szerint további átalakítások várhatóak a vállalatnál.

A befektetők pozitívan fogadhatták a bejelentéseket, mivel az Intel részvényei 0,3 százalékos pluszban zártak, ám piaczárást követően a papírok 0,2 százalékos mínuszt szedtek össze.

Intel árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]