Változások a Magyar Telekom vezetésében

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom macedón leánya tavalyi nyereségét teljes egészében kifizeti osztalékként tulajdonosainak. A hazai telekommunikációs vállalat mintegy 15,9 milliárd forintnyi osztalékra jogosult. A közgyűlés ezen kívül elfogadta Szász Dániel lemondását a vezérigazgatói pozícióról, helyére Thilo Kuscht, a Magyar Telekom jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettesét választotta meg. A Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozícióját Szabó János, az eddigi kontrolling igazgató veszi át.
Vágólapra másolva!

28 milliárd forintnyi osztalékot fizet ki a Magyar Telekom macedón leánya, a Makedonski Telekom, miután a társaság közgyűlése megszavazta, hogy a tavalyi 5,6 milliárd macedón dénáros profitot teljes egészében kifizesse tulajdonosainak. A Stonebridge Communications AD Skopje (végelszámolás alatt), a Magyar Telekom 100 százalékos leányvállalata, mintegy 3,2 milliárd macedón dénár (15,9 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

A Magyar Telekom is jelentős osztalékot fizet 2012 után, a menedzsment az elmúlt éveket követően ismét 50 forintos részvényenkénti osztalékot javasol. Ezt az öszeget pedig addig képes lesz fenntartani a telekomcég, amíg a nettó eladósodottsági rátája nem megy 40 százalék fölé - mondta el az Investor.hu-nak adott interjújában Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Ezen kívül új vezérigazgatója lett a legnagyobb macedón telekommunikációs cégnek, miután Szász Dániel lemondott a pozícióról, és döntéséval a közgyűlés is egyetértett. Helyét Thilo Kusch a Magyar Telekom jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettese veszi át április 8-án. Thilo Kuscht továbbá a T-Mobile Macedonia Igazgatóságának elnökévé is megválasztották. A Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozícióját Szabó János veszi át, aki jelenleg a Magyar Telekom kontrolling igazgatója.

A Magyar Telekom árfolyama

Forrás: [origo]

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.