Tíz hónapos csúcsán a gyapot

Vágólapra másolva!
Közelít a brent árfolyama, a WTI -hez, napok óta szűkül a különbség a két benchmark között. Az arany hosszú oldalazás után fölfelé hagyta el az elmúlt napokban megszokott szűk kereskedési sávját. 2 százalék körüli átlagos erősödéssel messze a legjobban teljesítettek az ipari fémek, mivel a legfrissebb hírek szerint Kína nagyobb vásárlásokra készül megcsappant készletei feltöltésére.  
Vágólapra másolva!

Teljesen elvált a világ két vezető olajfajtájának az ármozgása az elmúlt hetekben. A múlt hét elején még együtt támadták a kerekszámok által meghatározott inkább pszichológiailag, mint technikai alapon fontos szinteket 90 és 110 dolláron, de azóta a brent áttörte az akadályt és már a 109-es szinttel küzd, míg a WTI visszapattant és 93 dollárhoz közelít ma délelőtt. Már kezdhetnénk is örülni, hogy a magyarországi üzemanyagárak alapjául is szolgáló brent végre lefelé nyomhatja a benzinkutak tankoszlopaira kiírt összegeket, ha közben nem nyekkent volna meg a forint....

WTI nyersolaj (dollár/hordó)

Forrás: [origo]

Brent nyersolaj (dollár/hordó)

Forrás: [origo]

Lefordult a közel kéthónapos csúcsáról az amerikai földgáz, mivel az Egyesült Államokban is előbb utóbb tavasz lesz a legfrissebb időjárás előrejelzések szerint...
Testvériesen megosztoztak a nemesfémek az emelkedő és eső helyeken, nagyságrendileg hasonló mértékben 0,6-0,8 százalékkal mozdultak el, az arany és az ezüst a pozitív, míg a palládium és a platina a negatív oldalon fejezte be a kereskedést. Az arany esetében ez kéthetes csúcsot is jelent, nyolc kínosan eseménytelen nap után tört ki felfelé a nemesfém a rá nem jellemző szűk sávból. A következő ellenállás 1618-1620 dollár környékén húzódik, addig simán elmehet az árfolyam a következő napokban.

Nyolchetes csúcsáról fordult le a cukor árfolyama, egyetlen kereskedési napon bírt csak 19 cent fölött is megfordulni. A múlt heti kedvező híreknek köszönhetően nagyot ugrott az árfolyam, a tegnapi korrekció egyenlőre teljesen természetesnek tűnik és a grafikont elnézve van esély arra, hogy a többhónapos aljépítés után felfelé vegye az irányt a cukor.

Cukor árfolyama

Forrás: [origo]

Közel egy százalékot veszített értékéből az arabica kávé, miután Kolumbiában befejezték a 11 napja tartó sztrájkot a kávétermelők. A világ második legnagyobb arabica exportőrének számító ország kormánya megadta a kért támogatást az alacsony árak miatt zúgolódó tüntetőknek.

10 hónapos csúcsára emelkedett a gyapot, mivel az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) legfrissebb jelentése csökkentette a világ gyapotkészletére vonatkozó előrejelzését.

Gyapot árfolyama

Forrás: [origo]