Vágólapra másolva!
10 százalékkal megemeli negyedéves osztalékát a Colgate, emellett 2-1 arányú részvényfelaprózást is végrehajt, jelentette be ma a társaság. A vállalat részvényei nem reagáltak túl hevesen a hírre, jelenleg 0,4 százalékkal emelkedik az árfolyam.
Vágólapra másolva!

A Colgate-Palmolive elfogadta a törzsrészvények 2-1 arányú részvényfelaprózását, emellett 10 százalékkal megemelte a jelenlegi negyedévre fizetendő osztalékot. Mindkét lépésre a következő negyedévben kerül majd sor, melyet a társaság a pozitív kilátások eredményeképpen valósít meg. A bejelentésre a társaság részvényei 0,5 százalékkal emelkednek.

Ian Cook elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a társaság 2012-ben kiváló növekedést ért el globálisan az új termékek sikereinek köszönhetően. A ma bejelentett lépések azt fejezik ki, hogy továbbra is bízunk az erőteljes profitnövekedésben, tette hozzá Cook. A harmadik legnagyobb amerikai háztartási cikkgyártó már régóta dolgozik a fejlődő piacokon való terjeszkedésén, azt szem előtt tartva hogy a a növekvő alapanyagköltségek mellett is megfizethetőek maradjanak termékei. A Colgate nettó nyeresége 2,47 milliárd dollárra nőtt, emellett a társaság 3,2 milliárd működési készpénzt is termelt 2012-ben.

Forrás: [origo]

A felaprózásra az április 23-ai adatok alapján fog sor kerülni, míg a pótlólagos részvényeket május 15-én fogják kibocsátani. A befektetők minden egyes törzsrészvényükhöz amivel április 23-án rendelkeznek kapnak egy másodikat, 1 dolláros névértéken. A teljes részvényállomány körülbelül 468 millióról 936 millióra fog növekedni.

A magasabb negyedéves osztalék 68 cent lesz részvényenként a felaprózás előtti alapon, a korábbi 62 cent helyett, amit szintén május 15-én fognak kifizetni.

A Colgate árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]