Multikkal barátkoznak a nógrádi vállalkozások

Vágólapra másolva!
Gyárlátogatással kezdődik a multik és a helyi beszállítók összeismertetése Nógrád megyében. Az egyik helyi klaszter boronálná össze a nagyokat a helyi cégekkel.
Vágólapra másolva!

A kis és középvállalkozások beszállítóvá válásának támogatására Benchmarking-klubot indított az Energetikai-, Gép- és acélszerkezet-gyártó és Mechatronikai Klaszter Nógrádban - mondta Paróczai Péter, a klaszter szakmai vezetője.

A klub első rendezvényét pénteken tartják, a Nógrád megyében működő nagy iparvállalatok vezetői fémforgácsoló üzemeket tekintenek meg, a salgótarjáni Tarjángép Kft. és a karancsaljai Sziroj Kft. CNC-forgácsoló üzemében tesznek látogatást - tette hozzá a szakmai vezető.

Paróczai Péter szerint a CNC-megmunkálással foglalkozó cégeknek jó esélyük van arra, hogy beszállítói legyenek az Energetikai-, Gép- és acélszerkezet-gyártó és Mechatronikai Klaszter nagyvállalatainak. Többek közt a mátranováki Bombardiernek, a salgótarjáni tűzhelygyár utódjának, az SVT-Wamsler NyRt.-nek, a pásztói Eglo Zrt.-nek vagy a Balassagyarmaton működő, autókompresszor-gyártó Delphinek.

Elmondta, a Benchmarking-klub az idén nyolc alkalommal biztosít közös üzemlátogatást a tagoknak.

A Budapesti Gazdasági Főiskola 2009-ben alakította ki a klasztert több, Nógrád megyében működő vállalattal, kamarai képzőintézményekkel a megyében működő multik beszállítói igényeinek felmérésére és kiszolgálására. A termelést megfelelő szakember-utánpótlással is segítenék, a nagyvállalatokhoz kihelyezett gyakorlatközeli oktatás megszervezését ösztönzik, amelynek keretében célfeladatokra képeznének szakembereket.