Kiütötték a PannErgyt

Vágólapra másolva!
Tíz százalékot zuhant a PannErgy árfolyam, így a papírok piacának kereskedését is szüneteltetni kellett egy időre. Az árfolyam új, 340 forintos lokális mélypontra került, hasonló szinteken utoljára 2005-ben járt az árfolyam. Amióta viszont a vállalat hivatalosan is a PannErgy nevet használja és deklaráltan geotermiával foglalkozik, még nem volt ilyen mélyen a kurzus. Az esés okaival kapcsolatban egyelőre csak találgatni lehet, annak intenzitását elnézve akár újabb likvidálásokra is sor kerülhetett a piacon, de persze az is lehet, hogy egyszerűen csak a romló hangulatban stop loss szintek aktiválódtak.
Vágólapra másolva!

Hirtelen igen jelentős árfolyam esés bontakozott ki a Pannergy piacán, melynek hatására a részvény árfolyama új lokális mélypontra esett. 2005 novembere óta nem járt itt az árfolyam, sőt PannErgy név alatt ilyen mélyen még egyáltalán nem járt a kurzus. Az esés okaival kapcsolatban csak találgatni lehet, abban akár ismét szerepe lehetett határidős pozíciók likvidálásának (elnézve az esés hevességét).

A részvény piacán két hete már egy jelentősebb eladói hullám söpört végig, akkor a Lazarus határidős pozíciói kerültek zárásra, mely a részvény azonnali piacán is kényszerű eladásokat generált. Mivel a Lazarus az egyik nagytulajdonos a PannErgy-ben és a cég a vállalat elnökéhez, Bokorovics Balázshoz köthető, a befektetők közül többen is megijedhettek a vételi pozíciók lezárása miatt.

Az árfolyam csökkenését a miskolci projekt ismételt csúszása indította el, és bár a lehetséges további pozíciózárások potenciális kockázatot jelentenek, fundamentális alapon a jelenleginél többet érhetnek a papírok. Forrás: [origo]