Drágulhat a narancslé

Vágólapra másolva!
A Standard & Poors GSCI index alig változott, mivel az ellentétes irányú mozgások kioltották egymás hatását. A gyengülő dollár sem tudott általános emelkedést hozni az árupiacokra. Hat százalékos rohamával a narancslé teljesített a legjobban, és egy százalék felett emelkedett a nikkel, a gyapot, a palládium és a platina is. Folytatódott viszont a visszaesés a gabonáknál és a cukor sem tudta megtartani az előző napi fellángolásából származó pluszokat.
Vágólapra másolva!

Egyhetes csúcsára emelkedett a WTI nyersolaj arra a hírre, hogy az OPEC megemelte a globális keresletre vonatkozó becslését. Az olajkartell 29,8 millió hordós napi fogyasztást vár 2013-ra, amely 100 ezer hordóval magasabb a januári előrejelzésnél.

Visszaküzdötte magát az arany az 1640 alatti tegnap délelőtti mélypontról, egyrészt a gyengülő dollárnak, másrészt a G7 államok azon törekvésének köszönhetően, amely meg kívánja akadályozni a devizagyengítési versenyt az FX -piacokon. A sárga fém árfolyama stabilan 1648 dollár körül jár ma délelőtt, és továbbra is a leggyengébb teljesítményt nyújtja a nemesfémek közül. Az ezüst enyhén emelkedik, a platina bőven ledolgozta a hétfőn elszenvedett veszteséget, míg a palládium új csúcsra tört a néhány napos megingás után.

Palládium árfolyama

Forrás: [origo]

Hathetes csúcsára tört ki a narancslé árfolyama, mivel a világ második legnagyobb termelőjének számító Floridában elhúzódó szárazságra számítanak, amely jelentősen visszavetheti a terméshozamokat. A kitörést forgalomnövekedés is kísérte, az előző 100 nap átlagforgalmának háromszorosa fordult meg tegnap az ICE-on. Egy napig tartott a brazil etanol termeléssel kapcsolatos jó hírek által kiváltott öröm a cukor piacán, fordult az irány és tegnap újabb 2 és fél éves mélypontot ütött az árfolyam.

Narancslé árfolyama

Forrás: [origo]

Nyolcadik napja csökken a kukorica árfolyama Chicago-ban, amire utoljára 2010 márciusban volt példa. Az árfolyam 700 cent alatt, egyhónapos mélypontján jár. Negatív trendben mozog a búza is, a tegnapi 1,8 százalékos eséssel tavaly július óta nem látott szintekre került a kurzus. A szója is ötödik napja esik, 1416 centig zuhant vissza az árfolyama.

Kukorica árfolyama

Forrás: [origo]