Elgyengült a forint

Vágólapra másolva!
Nap végére valamelyest gyengült a forint az euróval szemben, és a devizahitelesek terheit csökkente eheti frankgyengülés sem folytatódott ma.
Vágólapra másolva!

Nagyobb izgalmak nélkül telt a mai nap a forint piacán, bár látszólag egészen hullámzó volt a kereskedés az euró-forint árfolyam alapján. Igazán meghatározó hír nem érkezett ma, leginkább talán Orbán Viktor és Simor András reggel napvilágot látott szavait lehetne kiemelni. A miniszterelnök szokásos reggeli interjújában azt mondta, az év közepén jöhet a kormány újabb akcióterve, valamint arról is beszélt, hogy egyelőre nem született döntés arról, hogy valóban Matolcsy György kapná-e a jegybankelnöki pozíciót.

Simor András viszont kijelentette, hogy káros lenne Magyarország számára, ha azokat a monetáris eszközöket alkalmazná, amire a jegybankelnöki pozícióra egyre látványosabban rákészülő Matolcsy György utalt több ízben.

Az euró-forint árfolyam 293,2 körül tartózkodik kora este, miközben a napot még hajszálnyival a tegnapi záróérték alatt, 292,4 környékén kezdtük. Alapvetően kedvező nemzetközi hangulatban indult a kereskedés, elsősorban a tetszetős csütörtöki amerikai zárás és a vártnál jobb kínai makroadatok miatt, de később kicsit borongósabbá vált a piac.

A forint gyengülése némileg beárnyékolja a frankhitelesek örömét, hiszen a hét eleje óta látott markáns frankgyengülésből valamennyit "visszaadott" a piac. Hétfőn még 244,3 körül is megfordult a frank-forint keresztárfolyam, ma viszont már 232,7 alatt is születtek kötések, és nagyjából 235,5 körül készül nyugovóra térni a kurzus.

EURHUF (napi)