Apple: még csak most jön a kegyelemdöfés?

Vágólapra másolva!
Elveszítheti az Apple a legnagyobb tőzsdén forgó részvény titulusát, mivel a 700 dolláros történelmi csúcs után több mint 35 százalékot esett a részvény, amivel párhuzamosan a kapitalizációja is visszazuhant. A címet a legnagyobb tőzsdei olajcég, az Exxon Mobil szerezheti meg, mely több éven keresztül állt az élen.
Vágólapra másolva!

Csupán 19 milliárd dollárral haladja meg az Apple mérete a legnagyobb olajcég, az Exxon Mobil piaci kapitalizációját. Az Apple még 2012 első felében nyerte el a legnagyobb tőzsdei vállalat titulusát, de a részvény elmúlt hónapokban bemutatott zuhanása után könnyen lemondhat erről a pozícióról.

Az alábbi grafikonon jól látható, hogy tulajdonképpen nem az Exxon Mobil nyeri vissza a legnagyobbnak járó címet, hanem az Apple veszíti azt el. 2009 eleje óta a társaság megötszörözte a méretét. Amikor az Apple történelmi csúcson volt, akkor a két társaság mérete közötti különbség 240 milliárd dollár volt.

Mint ismeretes, az Apple tegnap piaczárás után tette közzé előző negyedéves teljesítményét, amire a részvény 10 százalékos eséssel reagált a mai kereskedés során.

Forrás: [origo]