Vágólapra másolva!
Tuti tipp néven új saját márkát vezet be az Auchan, a legolcsóbb termékek kategóriájában. Ezek közül lesznek olyanok, melyek a Corában forgalmazott Winny márkájából kerülnek át. Az Auchan az Erzsébet-utalványok bevezetéséről február óta egyeztet a kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálattal, két hónapja várják azok válaszát.
Vágólapra másolva!

Újabb sajátmárkás terméket vezet be az Auchan Tuti tipp néven. A cég által felvásárolt Corában Winny néven kínálták az úgynevezett elsőáras, azaz legolcsóbb termékeket, ezek megszűnnek majd.

A cég tapasztalatai szerint a vásárlók az egyre kisebb kiszerelésű, alacsonyabb áru termékeket keresik - monda Dominique Ducoux, a vállalat vezérigazgatója a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a nehéz gazdasági helyzet indokolja, hogy intenzíven fejlesztik a sajátmárkás termékeket.

Az Auchan 2009-ben vezette be a sajátmárkás termékeit, idén már 266 ilyen áru van a polcokon. Azzal az adott termékkör mindenkori piacvezető márkájával próbálnak minőségben versenyre kelni, azok árainál körülbelül 20 százalékkal olcsóbban. Ezek a termékek továbbra is megmaradnak, emellé jönnek be a Tuti tipp logós áruk, hogy az olcsóbb termékek iránti igényeket kielégítsék.

A tervek szerint ezen termékek forgalma az év végére a összes mintegy 2,5 százalékot teszi majd ki. Termékcsoportonként csak egy árura kerülhet ki a Tuti tipp logó - a névadó az Auchan egyik székesfehérvári munkatársa volt egyébként-, idén mintegy 120-ra. Már a polcokon van a liszt, a méz, az ásványvíz és a túró.

Az Auchan a saját logójával vállalja fel ezeket a termékeket - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Pásztor Attila, az Auchan elsőáras és sajátmárkás beszerzési igazgatója elmondta. Mint mondta, az élelmiszerbiztonságra nagy hangsúlyt helyeznek majd, például gyárauditok révén. Pásztor Attila az [origo]-nak elmondta, hogy megvizsgálják a Winny termékeket, hogy azok teljesítik-e a minőségi elvárásokat, és abból az ezer termékből akár 150-200 is átkerülhet a Tuti tipphez hosszabb távon.

Jelenleg az Auchan sajátmárkás áruinak 80 százaléka hazai gyártótól jön, ezt az arányt tovább javítanák, illetve a gyártóktól közvetlenül is vásárolnának. Ezeken a termékeken a feliratok mindig rajta lesznek lengyel és román nyelven is magyar mellett, hogy bármikor készen álljanak, ha exportálni kellene belőlük- hangzott le a sajtótájékoztatón.

Az Auchan Magyarország Kft.-nek jelenleg Pécsen, Nyíregyházán és Budapesten is van érvényes építési engedélye, melyeket még a plázastop előtt szereztek meg. A válság és a válságadók azonban "csökkentették a beruházási lehetőségeket" - mondta a cég vezérigazgatója. Győrben is új egységet nyitnának, az építési engedély iránti kérelmet szeptemberben adják majd be, és remélik, hogy felmentést kapnak a plázastop alól.

Dominique Ducoux, a vállalat vezérigazgatója a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy az Auchan Magyarország Kft.-nél a tavalyi 280 milliárd forintos forgalom alapján 300 millió forintos terhet is jelenthet a pénzügyi tranzakciós illeték.

Ha Brüsszel úgy döntene, hogy nem kell fizetni az ágazatot sújtó válságadót, annak az Auchan nagyon örülne, de a vezérigazgató szerint már az is könnyebbség, ha azt a - a jelen állás szerint - 2013-tól megszüntetik. Meg lehet érteni, ha a gazdasági nehézségek miatt különadót vezetnek be, az a zavaró, hogy ez diszkriminatív módon történt - tette hozzá.

A vállalat Erzsébet utalvánnyal kapcsolatos javaslata két hónapja ott van a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) asztalán. "Remélem, a vásárlók megelégedettségére fognak dönteni" - jegyezte meg Dominique Ducoux, hozzátéve, idén mintegy 40 millió blokkot adnak ki a 19 áruházukban összesen. Vagyis sokakat érint a kérdés.