Egymilliárdot nyert a BMW-kbe is beszállító magyar cég

Vágólapra másolva!
A BMW-nek, az Audinak, az Opelnek és a Peugeot-nak is beszállító szombathelyi LuK Savaria Kft. egymilliárd forint uniós és hazai támogatást nyert. A beruházásával 2014-ig 700 munkahely jön létre.
Vágólapra másolva!

Egymilliárd forinttal támogatja a magyar állam és az Európai Unió az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) keretében a tengelykapcsolók gyártásával foglalkozó LuK Savaria Kft. munkahelyteremtő beruházását.

A 15 milliárd forint értékű fejlesztés részeként felépül egy 20 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok, amelybe 2013 végéig új technológiát jelentő korszerű gépeket, köztük egy 630 tonnás automata présgépet telepítenek - mondta a szerződés aláírása előtt tartott sajtótájékoztatón Reining Michael, a szombathelyi LuK Savaria ügyvezető igazgatója.

A 3,7 milliárd forintból megépülő új gyártócsarnokban az egyre bővülő sajtolóüzem mellett a hőkezelés berendezései, illetve a szerszámgyártás kap helyet.

A fejlesztésnek köszönhetően 2012-ben 200 új munkatárs felvételére nyílt, illetve nyílik lehetőség, 2014 végéig pedig további 500 új munkahelyet teremtenek.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint az idén a fizikai létszámot bővítik, gépi forgácsolókat, szerszámkészítőket és lakatosokat vesznek fel, de keresnek gépészmérnököket is.

Az LuK 1997-ben kezdte meg a termelést szombathelyi üzemében, árbevétele tavaly elérte a 460 millió eurót. A cég termékeit BMW, Audi, Ford, Fiat, Peugeot, Mercedes, Isuzu, Opel és Hyundai autókba építik be.