Nem elég sikeres az új iPhone, zuhant az Apple

Apple, iPhone
Vágólapra másolva!
Látszólag viszik az iPhone-telefonokat, iPad-táblagépeket, mint a cukrot, valójában viszont messze a várakozások alatt teljesülnek az Apple elektronikai óriás várakozásai. Az eredmények nyilvánosságra hozása után több mint 5 százalékkal zuhant a részvény árfolyama.
Vágólapra másolva!

Zuhant az Apple elektronikai óriásvállalat részvényárfolyama a New York-i tőzsdén, miután a cég nyilvánosságra hozta júniusban záródó pénzügyi negyedévének eredményeit - írta a Wall Street Journal.

A cég bevételei továbbra is meredeken emelkednek az iPhone és az iPad termékeknek köszönhetően, de az értékesítés jóval alatta maradt annak, amit a piac várt. A kiábrándulás miatt az amerikai kereskedés végén több mint 5 százalékos esést mutatott az árfolyam.

Az iPhone-értékesítés 28 százalékkal nőtt egy év alatt, viszont 26 százalékkal visszaesett az előző negyedévhez képest, ami az új iPhone indulásának sikertelenségét jelzi. Az iPadekből 17 millió darabot adtak el, ami 84 százalékos emelkedés a tavalyi szinthez képest.

A cég többi termékcsoportja nem teljesített jól, az iPod zenelejátszókból például 10 százalékkal kevesebbet adtak el, mint egy éve, a Macintosh számítógépekből pedig csak 2 százalékkal többet.

A piac 38 milliárd dolláros árbevételt és 10,22 dollár részvényenkénti profitot várt, ehhez képest az árbevétel csak 35 milliárd dollár, a nyereség pedig 9,32 dollár lett.