Másfél milliárdos uniós támogatás a debreceni szervezetek házára

Vágólapra másolva!
Közös román-magyar fejlesztési projektre nyert több mint másfél milliárd forintnyi uniós pénzt a Jánosik és Társai Kft. Debrecenben.
Vágólapra másolva!

A budapesti székhelyű Jánosik és Társai Kft. nyerte meg nettó 1,532 millió euróval, nyolc versenytárs előtt, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hirdetménnyel indult, tárgyalás nélküli közbeszerzését, amelyen a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házára keresett kivitelezőt. Az ajánlatkérő honlapján megtalálható információ szerint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint Nagyvárad Város Önkormányzata a Magyarország-Románia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 pályázat keretében nyert uniós támogatást.

Ennek keretében mind a magyar, mind pedig a román oldalon olyan helyszín létrehozása a cél, amely egy helyen, egymást kiegészítő szolgáltatásokkal, tanácsadással, rendezvények szervezésével segíti elő a vállalkozások működését, versenyképességük erősödését és a piacra jutását. Az európai uniós támogatás összege a teljes projektre - beleértve a nagyváradi beruházást is - 3,9 millió euró, vagyis mintegy 1,2 milliárd forint. Debrecenben a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza - amelyben helyet kap az ajánlatkérő is - 3 millió euróból épül meg az év végéig, az összeg 90 százaléka uniós és nemzeti támogatás. A háromemeletes épület hasznos alapterülete 1843 négyzetméter, a pincében mélygarázs lesz.

A közbeszerzést az ajánlatkérő először - érvényes ajánlat hiányában - eredménytelennek nyilvánította. Két ajánlattevő azonban jogorvoslatot kezdeményezett, a Közbeszerzési Döntőbizottság pedig mindkét ajánlatot érvényesnek nyilvánította. Az újraértékelés után nyert a Jánosik és Társai Kft. Második helyen a másik jogorvoslatot kérő EnerGas Kft. végzett, nettó 1,649 millió euróval.