Fellegi január első felében egyeztet az IMF-fel

Vágólapra másolva!
A IMF-tárgyalásokért felelős miniszter informális egyeztetésekre utazik Washingtonba, ahol a valutaalap Magyarországért felelős szakembereivel és Christine Lagarde vezérigazgatóval találkozik.
Vágólapra másolva!

A magyar delegáció a hivatalos tárgyalások tartalmát érintő bármely álláspontot kizárólag a tárgyaló felek között kívánja megvitatni és lefolytatni, ennek keretében Fellegi Tamás, a tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter január első felében informális egyeztetéseket folytat Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországért felelős szakembereivel, Christine Lagarde vezérigazgatóval, valamint az igazgatóság más tagjaival - közölte a miniszter sajtóirodája.

Az MTI arról érdeklődött, mi a kormány álláspontja az IMF magyar misszióvezetője Reutersnak adott nyilatkozatáról. A valutaalap szerdai nyilatkozata szerint nem született döntés arról, hogy folytatódnak-e a hivatalos tárgyalások Magyarországgal a pénzügyi segítségről.

A tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóirodája hivatalos állásfoglalásában hangsúlyozza: az IMF és az Európai Bizottság által biztosítandó pénzügyi konstrukció formájáról, nagyságrendjéről és feltételeiről a hivatalos tárgyalási folyamat eredményeként születhet megegyezés. A magyar kormány korábban megfogalmazott álláspontja alapján kész az előfeltételek nélküli tárgyalásra, felajánlva a valutalap és az Európai Bizottság szakértői számára a tartalmi egyeztetést az együttműködés elemeiről és a jövőbeni megállapodás pénzügyi, makrogazdasági és politikai vonzatairól.