Világgazdaság: Szolnokon állítaná elő termékeit egy svájci motorgyártó cég

Vágólapra másolva!
Az erős frank miatt versenyképesebbek lehetnek a svájci gyártók termékei, ha azokat Magyarországon állítják elő, ezért is költözhet hamarosan Szolnokra a villamos motorokat gyártó Flirt svájci beszállító cége - írja a szerdai Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Szolnok környékén szeretné letelepíteni a FLIRT villamos motorvonatok svájci beszállítóit a gyártó magyarországi leányvállalata, a Stadler Trains Magyarország kft. - írja a szerdai Világgazdaság. "Tekintettel a svájci frank erős voltára, versenyképesebbek lehetnek az ottani gyártók termékei, ha azokat Magyarországon állítják elő" - érvelt a lapnak Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója.

A külföldi beruházók becsalogatására azért is szükség van a cég szerint, mert viszonylag kevés olyan hazai kis- és középvállalat van a vasúti gépgyártás területén, amelyet be lehetne vonni a motorvonatok esetleges magyarországi összeszerelésébe. "Felmértük a lehetséges itteni beszállítókat, néhányat valóban találtunk, de kevés az olyan tőkeerős hazai vállalkozás, amely tevékenységben és kapacitásban is megfelelő partner lehetne egy ilyen projekt megvalósításában" - fogalmazott Dunai.

Azt szeretnék, ha a hazai gyártásban minél nagyobb magyarországi beszállítói hányadot tudnának elérni, hiszen számukra is előnyösebb, ha hazai vállalkozásokkal működhetnek együtt - idézi a Világgazdaság Dunait.