Újra eredménytelen lett az M3-as egyik új szakaszának tendere

Vágólapra másolva!
Ismét nem hirdettek eredményt az M3-as sztráda új, 12 kilométeres szakaszának megépítésére kiírt pályázaton. Az eredménytelenség oka, hogy az illetékes minisztérium költségcsökkentő változtatásokat kezdeményezett. A szakasznak a jövő év végére kellene elkészülnie.
Vágólapra másolva!

Másodszor is eredménytelen lett az a nyílt közbeszerzési eljárás, amelyet az M3 autópályának a 49-es számú főút és Vásárosnamény közötti szakasza kivitelezésére írt ki a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. A tendert a tervek szerint a jövő hónapban írja ki újra a NIF.

Az ajánlatkérő ezúttal a műszaki tartalom megváltozása miatt nyilvánította eredménytelennek a közbeszerzést. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium április közepén rendelte el, hogy az előkészítés alatti és a kivitelezés megkezdése előtt álló autópályaszakaszokon betonelemek helyett acél szalagkorlátokat építsen be a kivitelező ott, ahol a forgalom nagysága ezt megengedi - addig, amíg nem lesz újabb előírás, amely miatt ezen változtatni kell.

A 49-es főút és Vásárosnamény között kétszer két forgalmi sáv, plusz leállósávos, aszfaltburkolatú autópálya épül 11,9 km hosszan, hat műtárggyal. A beruházási összeget az NFM által elrendelt változtatás várhatóan több millió forinttal csökkenti.

Az autópálya Nyíregyháza és a 49-es számú főút közötti szakaszán már zajlik a munka, itt 33,8 km hosszban, szintén kétszer kétsávos autópálya épül. A régészeti leletmentés a végéhez közeledik, a töltés próbabeépítése elindult, megerősítették a szállítóutakat, a szállítóutak melletti ingatlanok előzetes felmérése is befejeződött. Ez a szakasz csaknem 32 milliárd forintból épül meg, várhatóan 2012 végén adhatják át a forgalomnak. Addigra kellene elkészülnie a rövidebb, 12 kilométeres szakasznak is.