Több ezer diplomásnak kínál állást a Bosch

Vágólapra másolva!
Világszerte több mint 16 ezer embert készül felvenni a Bosch csoport, jórészt mérnököket keresnek.
Vágólapra másolva!

Az idén kilencezer diplomást vesz fel a német Bosch csoport, a magyarországi ipar egyik legnagyobb külföldi munkaadója. A cég elsősorban mérnököket keres, de az értékesítési területen is bővít. A kilencezerből ezerkétszáz állás Németországban jön létre - mondta kedden Wolfgang Malchow személyzeti igazgató. A tervek szerint a Bosch az idén összesen 16 500 fővel növeli az alkalmazottai létszámát, amely így eléri a háromszázezret.

A Bosch tavaly 47,3 milliárd euróval árbevételi rekordot ért el. Az idén megcélozza az ötvenmilliárdos határt - jelentette be a cég még januárban. Az adózás előtti nyereség az előzetes számítások szerint 3,3-3,8 milliárd euró között alakulhatott 2010-ben az egy évvel korábbi 1,2 milliárd eurós veszteség után. A végleges adatokat április 14-én teszi közzé az autóipari beszállítóként is ismert társaság.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft-ből jelentős vállalatcsoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. A társaság honlapján elérhető legutóbbi adatok szerint a Bosch csoport magyarországi forgalma 2009-ben 389 millió euró volt. Beruházásainak értéke elérte az ötvenmillió eurót, kutatás-fejlesztése harminchatmillió eurót fordított.