Új kandallógyár épül Makó határában

Vágólapra másolva!
Új gyártóbázist épít Makó határában a döntően fémkandallókat gyártó Váll-Ker Kft. - tudta meg a Napi Gazdaság. Az új üzem őszre készül el, de jövőre két további csarnokot építenének. A társaságnak az idén harmincezer kandallóra van megrendelése.
Vágólapra másolva!

A folyamatosan növekvő megrendelések miatt Makó határában új gyártóbázist épít a döntően fémkandallókat gyártó Váll-Ker Kft. - tudta meg a Napi Gazdaság.

A beruházás első, várhatóan már az őszre elkészülő ütemében mintegy 130 millió forintos költséggel 600 négyzetméteres üzem és több kiszolgálóépület készül el. A programot saját erőből, valamint 58 millió forint értékű pályázati forrásból valósítja meg társvállalatával, a Makói Fémipari Kft.-vel együtt a jelenleg már mintegy 300 dolgozót foglalkoztató cég. A beruházással párhuzamosan újabb létszámbővítés is lesz, de számokat a cég nem közölt.

A társaság döntött arról is, hogy a program jövőre két újabb gyártócsarnok építésével folytatódik. Ez után a teljes termelést ide telepítik, és a jelenlegi központi telephelyet csak logisztikai központként használják majd. Tóth István ügyvezető igazgató szerint jelentős kapacitásbővítésre van szükség ahhoz, hogy az idei 30 ezer darabos rendelésállománynak eleget tudjanak tenni. A Váll-Ker termékeinek több mint 90 százaléka évek óta a határon túl talál gazdára. Tavaly több mint 1,66 milliárd forint értékű volt az export - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.