Magyar Nemzet: 1,2 millióra büntették a Tescót egerek és romlott élelmiszer miatt

bevásárlóközpont, hipermarket, bevásárlókocsi, bevásárlás, Tesco
Vágólapra másolva!
Nyolc Tesco áruházban találtak rágcsálókra utaló nyomokat, illetve egyéb higiéniai hiányosságokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal ellenőrei. Volt olyan üzlet, ahol lejárt szavatosságú élelmiszert árultak - írja a keddi Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a májusi ellenőrzések során összesen nyolc Tesco áruházban talált rágcsálókra utaló nyomokat vagy egyéb higiéniai hiányosságokat, amelyek miatt összesen 1,2 millió forintos bírságot kapott a vállalat - írta a keddi Magyar Nemzet.

Az érintett áruházak Békéscsabán, Cegléden, Tahitótfaluban, Budapesten, Miskolcon, Szarvason és Egerben vannak. A hivatal azért csak egy hónappal az ellenőrzés után számolt be az eredményekről, mert a Tescónak egy hónapja volt fellebbezni.

A szabálytalanságok között szerepeltek még a raktárak, öltözők, hulladéktárolók higiéniai hiányosságai, illetve lejárt szavatosságú és jelöletlen élelmiszertermékek forgalmazása - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap által megszólaltatott, de a neve elhallgatását kérő élelmiszer-higiénikus szakállatorvos szerint, ha működne vagy jól működne a cég élelmiszer-biztonsági rendszere (az ún. HACCP), nem fordulhatnának elő sorozatosan ilyen esetek. A Tesco szerint minden tekintetben megfelelnek a minőség-ellenőrzési előírásoknak - írja a Magyar Nemzet.