Kevesebbféle termék lehet az ára a Cerbona megmenekülésének

Vágólapra másolva!
Bár szűkebb termékpalettával, de a boltok polcain maradnak a Cerbona termékei, ha sikerül megállapodnia a felszámolás szélén álló cégnek és külföldi befektetőjének.
Vágólapra másolva!

A Cerbona igazgatósága még januárban döntött a felszámolás mellett egy sikertelenül zárult csődegyezségi tárgyalást követően, a társaság ennek ellenére egy komolynak tűnő külföldi befektetővel tárgyal, aki meg akarja vásárolni a cég eszközparkját és folytatná a Cerbona összes gyártási tevékenységét - tájékoztatta a Gazdaság.hu hírügynökséget Balogh Dezső, az igazgatóság elnöke. A befektető, a Cerbona vezetése és tulajdonosai hitelezői egyezség megkötésére törekednek. Ha ez megvalósul, akkor a befektető tulajdonába kerülnek a cég eszközei, a bankok és az egyéb hitelezők követeléseit pedig részben kiegyenlítenék.

Jelenleg az összes termelőegység működik, folyik a munka a malmokban, az extrudátumüzemben és a tésztagyárban. Kevésbé széles ugyan a termékpaletta, mint volt korábban, de a lényeg az, hogy marad a polcokon a Cerbona. Ha megszületik az egyezség a hitelezőkkel, az emberek munkahelyének a nagy része megmenthető - tette hozzá Balogh Dezső. Tavaly novemberben, a sikertelenül zárult csődeljárás kezdetekor több mint 360 munkavállalója volt a Cerbonának, jelenleg mintegy háromszázan dolgoznak a cégnél.