Harmadszorra sem kelt el a felszámolás alatt álló Egervin vagyona

Vágólapra másolva!
Nettó egymilliárd forintos áron egyelőre senkinek nem kell a volt Egervin Kft., amely több mint kétmilliárd forinttal tartozik hitelezőinek, és 2009 áprilisa óta felszámolás alatt áll.
Vágólapra másolva!

Újra sikertelenül zárult az az értékesítési pályázat, amelyet a felszámoló Ratis Kft. írt ki az egri borászat egyik meghatározó cége, az Integrált Borgazdasági Zrt., a volt Egervin vagyonának értékesítésére - mondta hétfőn Szűcs Zoltán, a felszámolócég regionális igazgatója. A tenderben nettó egymilliárd forintos kikiáltási ár szerepelt, de komoly érdeklődő nem akadt - fogalmazott.

A 2009 áprilisa óta felszámolás alatt álló cég a követelések szerint 2,2 milliárd forinttal tartozik a hitelezőknek - tette hozzá. A társaság teljes vagyonát: az egri borászati üzemet, a pincerendszert, illetve a 250 ezer palackos borkészletet együttesen csak második alkalommal hirdették meg, de az egyes vagyonelemeket külön-külön már korábban három alkalommal kívánták értékesíteni, sikertelenül - mondta a regionális igazgató. A borászati üzemben jelenleg nem folyik termelés, de a karbantartási munkákat elvégzik, így értékesítés esetén rövid idő után újraindulhat a gyártás.