Bezárja debreceni gyárát a Debreceni Húsipari Kft.

Vágólapra másolva!
A rossz piaci körülményekre hivatkozva bezárja debreceni üzemét a Debreceni Csoport Húsipari Kft., a termékek gyártását a csoport más egységei veszik át.
Vágólapra másolva!

A Debreceni Csoport Húsipari Kft. a magyarországi húsipari piac második legmeghatározóbb szereplője, de a vállalat a közép-kelet-európai régiós piacon is jelentős szereplője az iparágnak, az elmúlt két évben nagyarányú beruházásokat és akvizíciókat hajtott végre annak érdekében, hogy a magyar piacon tovább erősítse helyzetét - áll a cég közleményében. A Debreceni Csoport öt húsfeldolgozó- és készítménygyártó üzemmel rendelkezik az ország különböző pontjain és egy vágóhíddal Debrecenben.

A belföldi húsipari piac alapvető, strukturális konszolidációja az elmúlt 20 évben nem valósult meg. Ennek következtében a magyarországi friss hús ipari termékek nem jelentenek versenyképes árut, szolgáltatást a nyugat-európai húsipari cégek termékeivel, nagy arányú kihasználatlan kapacitás mellett - állítják. Alapvetően jellemző a belföldi húsipari piacra a nagyfokú diverzifikáltság, több száz, kisvállalati kategóriát képviselő vágóhíd és húsfeldolgozó üzem működik Magyarországon. Mindezeken túl Európa egyik legmagasabb áfa-terhe tovább nehezíti az ágazat eredményes működését.

A felsorolt okok miatt a cég úgy döntött, hogy a debreceni üzemében a tevékenységeit leállítja, az üzemet bezárja. A Debrecenben gyártott termékek gyártását a vállaltcsoporthoz tartozó más magyarországi gyárak veszik át. Ettől a lépéstől azt várják, hogy a vállalat eredményesebb és versenyképesebb lesz, valamint megerősíti pozícióját a piacon - olvasható a közleményben.