Egyelőre marad a Porr Magyarországon

Vágólapra másolva!
A Porrnak nem áll szándékában kivonulni a magyarországi piacról, nem született ilyen döntés, de ha a megbízások terén továbbra is rossz marad a helyzet, akkor el kell gondolkozni erről - közölték kedden az osztrák építőipari nagyvállalat bécsi sajtóosztályán.
Vágólapra másolva!

A távirati iroda annak kapcsán kereste meg a Porrt, hogy a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági lap keddi számában megjelent interjúban Karl-Heinz Strauss vezérigazgató úgy fogalmazott: lehetséges, hogy a cégnek ki kell vonulnia Magyarországról. "Magyarországot kritikusnak tartom, lehetséges, hogy ki kell vonulnunk onnan. A kormány kifogásolja az M6-os autópályát, amit építettünk, de az én véleményem szerint a problémák nem technikai, hanem politikai természetűek. Összességében korrektül hajtottuk végre a megbízást" - fogalmazott Strauss a Wirtschaftsblatt cikke szerint.

Egy esetleges kivonulás oka csak gazdasági természetű lehet - hangsúlyozták a Porrnál az MTI kérdésére. A vállalat azonban bízik dolgozói elkötelezettségében és hosszú távon is Magyarországon szeretne maradni. Az interjúban a vezérigazgató beszélt arról is, hogy Líbiában a politikai helyzet miatt egyelőre be kellett szüntetnie a tevékenységét a vállalatnak. Strauss lehetségesnek tartja, hogy Szlovákiában is csökkenti tevékenységét a Porr, ha nem kap új megbízást. Leginkább a cég németországi, svájci, lengyelországi és csehországi piaci helyzetével elégedett a cégvezető, de kedvező megbízásokat kaptak Szerbiában és Bulgáriában is. A Porr 2010-es első féléves üzemi eredménye hiányt mutatott fel. Ezt szezonális okokra vezette vissza Strauss és éves szinten pozitív mérleggel számol. A jelenlegi üzleti helyzet alapján nem kell elbocsátásokkal számolni - mondta.