Orvosi berendezést fejlesztő cég kapta az idei innovációs nagydíjat

Vágólapra másolva!
A Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft. vehette át a Magyar Innovációs Nagydíjat idén. A díjazott képalkotó műszerrel a laborállatokat lehet hatékonyabban megvizsgálni.
Vágólapra másolva!

A Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft. kapta a 2010. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, az elismerést kedden adták át a Parlamentben. A cég a díjat az általa kifejlesztett NanoPET/CTTM kisállat-vizsgáló rendszerért nyerte el. A szakmai áttörés a képalkotó műszer, amely a laborállatok hatékonyabb vizsgálatával számos probléma feltérképezéséhez visz közelebb.

Az ünnepségen Schmitt Pál köztársasági elnök kiemelte, hogy a magyar tulajdonú, diagnosztikai eszközöket gyártó cég a saját fejlesztéseire alapozva állja a versenyt a nemzetközi cégekkel.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a díjátadón elmondta, hogy ez év második felében új innovációs stratégiát terjeszt majd a kormány elé. Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a benyújtott pályázatok száma évről évre csökken, és rendszerint ugyanazokkal a nevekkel találkozik a zsűri.