A második félévben módosulhat a versenytörvény

Vágólapra másolva!
Az év második felében már napirendre lehet tűzni a versenytörvény módosítását, például nem tartható az, hogy a határozatok írásba foglalására belső szabály ad határidőt, holott azt törvényben kellene rögzíteni - mondta Juhász Miklós a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke egy szakmai konferencián Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az ősszel kinevezett elnök beszélt arról is, hogy jól működő apparátust vett át, viszont az infrastruktúra fejlesztését fel kell gyorsítani, nem tartható, hogy 10 éves szoftverekkel dolgozzon a hivatal. A fejlesztéssel odáig kell jutni, hogy az iratbetekintés és az illetékfizetés is elektronikus legyen - tette hozzá az elnök.

A Baker & McKenzie budapesti irodája és az Európai Vállalati Jogászok Egyesülete (ACC Europe) együttműködésében szervezett konferencián a horizontális és a vertikális megállapodásokról is hangzottak el előadások. Amikor a cégek például közös kutatásra, innovációra kötnek megállapodást, ezek a horizontális megállapodások adott esetben álcázott kartellnek minősülhetnek - fejtette ki Horányi Márton ügyvéd. Ilyen esetben az előző évi árbevétel 10 százalékáig terjedhet a bírság, a kártérítési perekről nem is beszélve.