Jövőre 258 milliárd forintot utal Magyarország az EU-nak

Vágólapra másolva!
A szombaton bemutatott 2011-es költségvetési törvénytervezet szerint jövőre 258 milliárd forintot tesz ki Magyarország európai uniós hozzájárulása.
Vágólapra másolva!

A költségvetében megjelenő EU források összesen 1418 milliárd forintot tesznek ki, ebből 1166 milliárd forint jön az Európai Unióból, a fennmaradó 251 milliárd forint pedig a magyar költségvetési forrás - derül ki a szombaton bemutatott 2011-es büdzséből, amely a költségvetési törvényjavaslatban megjelenő és az azon kívüli EU transzfereket is bemutatja (a törvényjavaslat mellékletét itt találja meg).

A strukturális támogatások 985 milliárd forintra rúgnak, a vidékfejlesztés és halászati támogatások pedig 144 milliárd forintot tesznek ki. A költségvetésen kívüli tételek összege 225 milliárd forint, amiből az agrárpiaci támogatások 21 milliárd forinttal, a közvetlen termelői támogatások pedig 204 milliárd forinttal részesednek. A költségvetési terv szerint 2011-ben Magyarország 258 milliárd 143 millió forinttal járul hozzá a közös uniós költségvetéshez.

A 2011-es büdzsét Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mutatta be szombaton. A büdzsé sarokszámairól szóló cikkünket itt találja, az adóváltozások költségvetési hatásairól itt olvashat, a piaci elemzők, illetve az ellenzéki pártok reakcióját pedig itt és itt találja.