Uniós pénzekből fejlesztenek közép-dunántúli cégek

Vágólapra másolva!
Összességében 3,1 milliárd forint uniós támogatást nyert el 62 közép-dunántúli cég telephelyfejlesztésre, amellyel több, mint 700 új munkahelyet hoznak létre.
Vágólapra másolva!

A Közép-dunántúli Operatív Program keretében telephelyfejlesztésre kiírt pályázaton 62 cég nyert el összesen 3,1 milliárd forint európai uniós támogatást - jelentette be Kovács Zoltán, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke pénteken. A telephelyfejlesztési pályázat volt az egyik legnépszerűbb a régióban.

A 62 nyertes projekt 2046 munkahely megtartását és 731 új munkahely létrehozását teszi lehetővé a régióban. Kiemelte, hogy a támogatások intenzitása 45-50 százalékos, és a kis- és középvállalkozások mellett mikrovállalkozások is pályázhattak. Lasztovicza Jenő, a megyei önkormányzat elnöke kiemelte, hogy Veszprém megyében 19 nyertes pályázat közel 618 millió forintos támogatást nyert el telephelyfejlesztésre, amely 470 munkahely megtartását és 132 új munkahely teremtését biztosítja. A nyertesek között kis települések cégei is szerepelnek, többek között zalahalápi, szentantalfai és mezőlaki vállalkozások bővíthetik és korszerűsíthetik telephelyeiket - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint Veszprém megyében a települési vízrendezésre és csapadékvíz elvezetésre kiírt pályázaton 2 nyertes pályázat született, s az általuk elnyert támogatás összege meghaladja a 200 millió forintot. A megyében Ugod és Pápa nyert csapadékvíz elvezetésre, és vízrendezésre támogatást.