Egykori kormánytanácsadó cége veszi meg a Független Hírügynökséget

Vágólapra másolva!
Braun Róbert, Gyurcsány Ferenc egykori főtanácsadója és Iglódi Csaba médiavállalkozása veszi meg a Független Hírügynökséget, az erről szóló szerződést hétfőn írják alá - erősítette meg a hírt az üzletember, aki a vásárlást azzal magyarázta az [origo]-nak, hogy "perspektívikus" poziciókat kívánnak szerezni az átalakuló médiapiacon.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint hétfőn írják alá a Független Hírügynökség megvásárlásáról szóló szerződést - erősítette meg Braun Róbert. A hírügynökség a Braun and Partners Média Kft. tulajdonába kerül majd. Az ügyletről elsőként az Index számolt be.

Braun Róbert szerint a hazai és nemzetközi médiapiacon is sok változás, fejlesztés, átalakulás lesz, amelynek formálásában aktívan kívánnak részt venni, ennek egyik lépése a Független Hírügynökség megszerzése. A kommunikációs szakember úgy véli, jelentős változás lesz, hogy a híreket tartalomgyáraktól is veszi majd a média, s ezen belül külön hangsúlyt kapnak a konvergens audió- és videótartalmak. Ezt olyan külföldi vállalkozások bizonyítják mint az ausztrál Pagemasters vagy a Mindworks Global, szomszédunkban pedig a román Mediafax.

Braun Róbert elmondta, hogy tudatos stratégia mentén építik az üzletet, ennek keretében szereztek 26 százalékos részesedést már az Adverticum Zrt-ben is, amely viselkedés alapú hirdetésszolgáltatást végez, de a jövőben a személyre szabott tartalomszolgáltatást is a cég tapasztalataival szeretnék megoldani. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az egyes fogyasztók, olvasók, valóban azokat a tartalmú híreket, illetve hirdetéseket kapják meg, amelyek érdeklik őket.

A Független Hírügynökség jövőjével kapcsolatban Braun Róbert annyit mondott, hogy a cég működésének átvilágítása és rendbetétele után fejleszteni kívánják a hírügynökséget, amelynek jelenleg 67 munkatársa van itthon és külföldön, s hat vidéki irodát tartanak fenn.

Braun Róbertet - aki korábban az Index igazgatója és az SZDSZ kabinetfőnöke volt - Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején, 2003-ban helyettes államtitkárnak nevezték ki. A Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkári posztjáról 2004 májusában mondott le, akkori lapértesülések szerint távozásának oka az volt, hogy "Medgyessy Péter miniszterelnök környezetéből rengeteg támadás érte". Medgyessy Péter lemondását követően Braun Róbert 2004 októberében kapta meg az új kormányfőtől, Gyurcsány Ferenctől a főtanácsadói megbízatást, erről a posztról 2005 áprilisában távozott.