40 milliárd dollárnyi működő tőke érkezett 2010-ben Oroszországba

Vágólapra másolva!
Mintegy 40 milliárd dollárnyi működő tőke érkezett az idén Oroszországba. Vlagyimir Putyin miniszterelnök bízik abban, hogy tovább bővülnek majd a közvetlen külföldi befektetések az országban. Az orosz kormány tervei között szerepel, hogy a következő öt évben különböző nagyságú állami részesedést adnának el több cégben is. Már ki is választották azokat a bankokat, amelyek segítik a privatizációt.
Vágólapra másolva!

2010-ben közel 40 milliárd dollárnyi működő tőke érkezett Oroszországba - közölte kedden Vlagyimir Putyin. A tavalyi működőtőke-befektetés mintegy 36 milliárd dollárt tett ki. Az orosz miniszterelnök elmondása szerint bízik abban, hogy az országban tovább bővülnek majd a közvetlen külföldi befektetések. Ennek érdekében könnyíteni akarnak az ezekre vonatkozó törvényi előírásokon.

Az orosz kormány 2015-ig közel 59 milliárd dollár értékben mintegy 900 cégben adna el különböző nagyságú állami részesedést. Az állam gazdaságban betöltött szerepét kívánják ezzel csökkenteni, illetve így próbálják az államháztartás egyensúlyát megteremteni. A kormány már ki is választotta azokat a bankokat, amelyek tanácsokkal segítik a privatizációt, továbbá részt vesznek a lebonyolításban is. A tíz kijelölt pénzintézet közé tartozik a Goldman Sachs Group Inc., a Morgan Stanley, a Deutsche Bank AG, a JPMorgan Chase & Co, a Merrill Lynch, a Credit Suisse Group, a VTB Capital, a VEB Capital, a Renaissance Broker és a Russian Auction House.