Eladói nyomásra stagnált a BUX

Vágólapra másolva!
Bár bíztatóan indult a csütörtök, végül mégis az eladói nyomás győzedelmeskedett, így nem változott a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX szerdához képest.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,48 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 21 746,10 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 19,6 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények közül csak a Richter zárt emelkedéssel, az OTP-nek és a Magyar Telekomnak csökkent az árfolyama.

A Mol ára nem változott, 20 350 forintot ért záráskor, forgalma 2,6 milliárd forint volt. Az OTP 5 forinttal, 0,11 százalékkal 4565 forintra gyengült, forgalma 14,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,30 százalékkal 665 forintra csökkent, 654 millió forintos forgalomban. A Richter papírok árfolyama 100 forinttal, 0,22 százalékkal 45 000 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el. Az Egis 238,9 millió forintos forgalom mellett 120 forinttal, 0,59 százalékkal 20 380 forintra gyengült.

A biztató kezdet után a nap végére elolvadt az optimizmus, és az előző napokhoz hasonlóan az eladók győzedelmeskedtek - mondta Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője. Hozzátette, hogy az OTP piacán folyamatos és nagy "kiszállók" vannak, ami gyengíti a bankpapír árfolyamát. A BUX 370 pontos emelkedéssel kezdett csütörtökön, és lecsorgás után a napi minimumán zárt.

A kereskedő véleménye szerint az optimizmust gyengíti az is, hogy a New York-i vezető Dow Jones index közel került a lélektani 10 ezer pontos határhoz, és vannak azzal kapcsolatos félelmek, hogy e szint alá kerülhet. A csütörtökön közölt amerikai munkanélküliségi adatokkal kapcsolatban úgy vélekedett: bár az adat picivel jobb lett a vártnál, de továbbra is "katasztrofális" helyzetet tükröz.

Az Egyesült Államokban a múlt héten a vártnál jobban, 31 ezerrel 473 ezerre mérséklődött az Egyesült Államokban a munkanélküli segélyért először folyamodók száma. Mindamellett a segélykérők száma még mindig magasabb, mint egy egészséges gazdaságban lennie kéne, ami arra utal, hogy a munkaadók vonakodnak bővíteni a dolgozói létszámot, mert kétségeik vannak a fellendülés tartósságát illetően.