Visszapattant 214-ről a svájci frank

Vágólapra másolva!
A jó ipari termelési adat reggel nem erősítette a forintot, 12 óra előtt még valamelyest gyengült is, a délutánt viszont 285 alatti árfolyammal kezdte a magyar pénz. A svájci frank árfolyama ismét 214 forint közelébe emelkedett a reggeli 212-ről, majd némileg csökkenni kezdett.
Vágólapra másolva!

A forint hét elején még erősödő, szerda reggel pedig csaknem mozdulatlan árfolyama délelőtt rövid időre lefelé mozdult, de később az ellenkező irányba korrigált. Az eurót nem sokkal fél három előtt 284,23 forinton jegyezték, a dollár ugyanekkor 225,81, a svájci frank 213,29 forinton állt.

Kedden az euró a 285-ös, a dollár a 226-os, a frank a 213-as szint alatt mozgott.

Az MTI által megkérdezett kereskedők csendes, alacsony forgalmú napra számítottak, jelentősebb árfolyammozgás nélkül. A reggel megjelent előzetes magyar ipari adat jobb lett a várakozásnál, de úgy tűnt, érdemben nem hatott a piacra.

A Raiffeisen Bank elemzői devizapiaci hírlevelükben azt írták, a forint erősödésére számítanak az előttünk álló hetekben. "Ezt a várakozásunkat az a tényező is erősíti, hogy a forint alulteljesítő volt az elmúlt hetekben a régiós fizetőeszközökhöz képest" - áll az elemzésben.

A Dow Jones hírügynökség elemzők véleményét idézve azt írta reggel, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Bizottsággal jelenleg folyó tárgyalások végéig nem várható ugrásszerű javulás a forintnál, de az európai devizapiacok megnyugvása, az euró erősödése mindenesetre megtámasztja a közép-kelet-európai valutákat is.