Tovább zuhant az OTP, lejtőn maradt a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 590,53 pontos, 2,84 százalékos csökkenéssel, 20 224,74 ponton zárt pénteken. A vezető részvények egyike sem brillírozott, mindegyik veszített értékéből a jelentős, 48 milliárdos forgalom mellett.
Vágólapra másolva!

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: pénteken kiemelkedően magas forgalomban folytatódott a csütörtöki jelentős mértékű esés, így egy trendfordulóhoz érhet a börze. A pénteki zuhanást egyedül a kedvező délutáni amerikai makroadatok tudták csak megállítani - ekkor kissé erősödni tudott a BUX -, azonban a nap végére ismét az eladók kerültek túlsúlyba.

A BUX több mint tíz százalékot esett az elmúlt időszakban úgy, hogy a vevők nem tudták korrigálni a zuhanást, így a tavalyi nyár közepe óta most ismét egy trendforduló lehetősége adódik a piacokon. Az üzletkötő úgy vélte, a BUX esetében a 19 600 pontos, míg az OTP esetében a 4900 forintos árfolyamszint jelenthet egy nagyon kemény ellenállási pontot, amelyek áttörésével komoly zuhanás mehet végbe a piacon.

A szakértő szerint azonban bíztató lehet, hogy a devizapiacok viszonylag stabilak maradtak az elmúlt napokban.

Az OTP-részvények ára 4,26 százalékkal 5170 forintra esett. A bankpapír ráadásul jelentős, 36 milliárdot meghaladó forgalommal érte el a zuhanást.

A Magyar Telekom 2 százalékkal esett, végül 686 forinton állapodott meg. A Richter-részvények mérsékeltebb veszteséget produkáltak, 0,2 százalékos gyengülés után 39 250 forinton fejezték be a kereskedést. A Mol árfolyama 3,98 százalékkal 16 900 forintra csökkent.