Hihetetlenül szűk sávban mozgott a forint

Vágólapra másolva!
Rég nem volt arra példa, hogy a magyar forint olyan szűk sávban mozogjon, mint hétfőn: a magyar pénz árfolyama egy százalékon belül ingadozott hajnaltól estig. Nap közben, amíg a pesti devizapiac nyitva tartott, még kisebb volt a mozgás -,messze egy százalék alatti: az euró a forinthoz képest a 275,9-es és a 277,2-es érték között hullámzott ekkor. A pesti piac zárása után viszont járt 275 forint alatt is az euró.
Vágólapra másolva!

Hétfőn záráskor az euró 276 forint fölött volt (16 óra 42 perckor 276,33 volt az árfolyam), ez a múlt heti - egyhavi rekordot jelentő, 275 alatti - kurzusoknál valamivel gyengébb érték, de nem túlzottan jelentős változás. A pesti piac zárása után a forint a nemzetközi kereskedésben 275 alá is jutott ugyanakkor hétfőn. Este fél hét után 274,89 forinton is állt például az euró.

Az esti erősödésben valószínűleg szerepet játszhatott a nemzetközi tőzsdék pozitív hangulata, és az is, hogy a magyar országgyűlés adózással kapcsolatos törvényeket is elfogadott, így megszavazták a honatyák például a vagyonadó bevezetésére tett javaslatot is.

A dollárhoz képest inkább erősödött hétfőn a forint, a hajnali és reggeli, 198-at közelítő árfolyamok után a pesti délutáni záráskor egy dollárért csak 196,2-196,4 forintot kellett adni.

A svájci frank még kevesebbet mozgott a forinthoz képest, az árfolyam 181 forint/frank körül volt, záráskor egy kicsit fölötte járt a kurzus, 181,06 forintot kellett adni egy frankért.