Borús nap vár a pesti tőzsdére

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,53 pontos csökkenéssel, 12 002,31 ponton nyitott kedden. Az index a hétfői záró értékéhez képest 0,44 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi piacokon uralkodó hangulat és az amerikai pénzügyi mentőcsomag részleteinek bejelentése alakíthatja leginkább a hazai tőzsdei kereskedés irányát kedden - vélték az MTI által megkérdezett elemzők.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője azt mondta, váratlan események hiányában az esés lehet a meghatározó az egész kereskedési nap folyamán. Kedden hozta nyilvánosságra első negyedéves jelentését az Egis, de mivel ezek az adatok már korábban is nyilvánosak voltak, nem várható jelentős emelkedés a gyógyszeripari papír piacán, a kitűnő eredmények ellenére - emelte ki.

Illés László a Quaestor Zrt. elemzője szerint a keddi délelőtt folyamán a kivárás jellemzi majd a piacot. Hozzátette, délután várhatóan napvilágot látnak az amerikai pénzügyi mentőcsomag részletei, aminek a fogadtatása meghatározhatja a nap második felének hangulatát.

A pénzügyi szektorban a mentőcsomag miatt erőteljes spekuláció figyelhető meg, így ha a befektetők azt kedvezőtlennek ítélik, akkor a hazai papírok közül az OTP és a Mol árfolyama is újra jelentősen eshet.

A BUX 231,61 pontos, 1,96 százalékos emelkedéssel, 12 055,84 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.