Erős maradt a forint

Vágólapra másolva!
Hétfő délelőtt negyed tizenegykor 269,40 forintot ért az euró, pedig a magyar piac beindulása előtt 268 alatt is megfordult. A
Vágólapra másolva!

A kereskedők szerint a pénteken kialakult új, erősebb árfolyamsávban keresik a helyüket a térségbeli devizák, a forint euróhoz mért árfolyama hétfőn várhatóan 270 közelében mozoghat.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője nem vár ma nagyobb mozgást a forint árfolyamában, ha a Fed elnöke, Ben Bernanke kedvező beszédet tart magyar idő szerint este hat után, úgy az euró jegyzése a keddi kereskedésben 267-ig is erősödhet.

A dollár meggyőző lendületű árfolyam emelkedést ért el az elmúlt hét péntekén az amerikai foglalkoztatási adatok láttán. A foglalkoztatás vártnál kisebb mértékű csökkenése és a munkanélküliségi rátában bekövetkezett csökkenés felélesztette a reményeket, hogy a Fed már a jövő év közepén megkezdheti kamatai emelését a mostani történelmi mélypontról.

A javuló amerikai munkaerő-piaci helyzet láttán erősödő nemzetközi befektetői kockázatkereső kedv jót tesz a közép-kelet-európai valutáknak, de jelentősebb erősödés nem várható, az euró jegyzése minden bizonnyal 270 forint közelében marad, írta elemzők véleményét idézve hétfő reggel a Dow Jones hírügynökség.