Új Audi-modellek jönnek

Vágólapra másolva!
A német Audi a következő három évben több mint 7 milliárd eurót költ beruházásokra, 2015-ig pedig 8 új modellel bővíti a kínálatát. 
Vágólapra másolva!

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi AG a 2012-ig összesen 7,3 milliárd eurót kíván fordítani üzemei modernizálására, új termékek fejlesztésére és technológiai kutatásokra. Az összeg 80 százalékát, 5,9 milliárd eurót termék- és technológia fejlesztési célokra szánja fordítani az Audi.

A Németországban lévő ingolstadti és neckarsulmi üzem összesen 3,8 milliárd eurós beruházásra számíthat. Az ingolstadti üzemet 2,5 milliárd eurós beruházással modernizálják, ide kerül egy új hajtáslánc-központ, valamint az A1-es modell gyártása. A neckarsulmi üzemben 1,3 milliárd eurót fordítanak az A6, A7 és A8 modellek gyártására.

"Új termékek és mobilitási koncepciók - például elektromos hajtás - fejlesztésére tervezett beruházásainkkal vetjük meg vállalatunk növekedésének alapjait" - mondta Axel Strotbek, az Audi AG igazgatótanácsának pénzügyi és szervezeti ügyekért felelős tagja. Az Audi 2010-ben új A1, A7, A8 és R8 Spyder modellekkel, 2011-ben pedig a Q5 Hybrid modellel bővíti termékpalettáját. Axel Strotbek szerint az Audi képes lesz saját forgóeszközeiből finanszírozni a beruházásokat.