Varga: Nem eladó a Szerencsejáték Zrt.

Vágólapra másolva!
A magyar GDP növekedésére lehet számítani jövőre - nyilatkozta Varga István gazdasági miniszter egy osztrák gazdasági napilapnak. A tárcavezető egyebek mellett elmondta, jelenleg nincs napirenden a Szerencsejáték Zrt. és az MVM Zrt. privatizációja.
Vágólapra másolva!

A Wirschaftsblatt pénteki számában megjelent interjúban a miniszter úgy nyilatkozott: a kormány intézkedéseinek köszönhetően javult, illetve stabilizálódott a forint árfolyama, s Magyarország kevésbé számít kockázatosnak.

A magyar gazdasági helyzet alakulása a nemzetközi fejleményektől is függ - tette hozzá a miniszter, és hozzátette: a maga részéről derűlátó, a harmadik negyedévben a javulás jeleit látja.

Varga elmondta, a költségvetési hiány négy százalékra csökkent. Magyarországnak nincs más választása, mint tovább mérsékelni a hiányt, "először takarékoskodni kell, hogy költhessünk" - mondta. Hozzátette: "egyáltalán nincs meggyőződve" arról, hogy jó dolog állami ösztönzőkkel élénkíteni a konjunktúrát. Ennek rövid távon valóban kedvező hatása van, de ez a hatás viszonylag gyorsan elillan.

Arra a felvetésre, hogy 2008-ban még az állami MVM Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. privatizációjáról volt szó, a miniszter úgy válaszolt: ezek most nincsenek napirenden. Mindenki tudja, hogy a jelenlegi helyzet csak a vásárlónak kedvezne - fogalmazott a miniszter.