Vágólapra másolva!
A közeljövőben termelésének további csökkentésére, valamint leépítésekre kényszerül a Skoda, mert várhatóan mérséklődik a kereslet vezető modellje, a Fabia iránt.
Vágólapra másolva!

A Hospodarské noviny beszámolója szerint a termelést nagyjából 30 százalékkal csökkenti a társaság, és 2500 fő elbocsátása várható, mindenek előtt azok körében, akiket külső közvetítő cégeken keresztül foglalkoztatnak.

A társaság pénzügyi igazgatója a lapnak elmondta: a roncsprémium program kifutásával kevesebb megrendelésre számítanak Fabiából. Holger Kintscher tájékoztatása szerint a gyár csúcskapacitása napi 1200 gépkocsi, ez két-három hónapon belül napi 800-1000 gépkocsira mérséklődhet.

Kintscher becslése szerint a Skoda idén 600 ezer autó eladásával számol, ez hozzávetőleg egytizeddel kevesebb a tavalyinál. Adózás előtti eredménye 5-7 milliárd korona körül várható, ami a tavalyinak nagyjából a fele.

A Skoda Auto eladásai az idei első fél évben 20 százalék körüli mértékben csökkentek, 90 milliárd koronára. Összesen 330 ezer gépkocsit adtak el, de csak 247 ezret gyártottak, a raktárkészleteket számolták fel. Így a termelés 30 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban.