New York pirosban végzett

Vágólapra másolva!
Öt nap emelkedés után pénteken pirosba fordultak a vezető indexek a New York-i értéktőzsdén a kőolaj világpiaci árának komoly csökkenése nyomán.
Vágólapra másolva!

Minimális mértékben ugyan, de mind a három fontos New York-i index esett. A 30 vezető iparvállalat részvényeinek mozgását jelző Dow Jones Industrial Average - amely az előző öt kereskedési nap során közel 350 ponttal erősödött - 0,23 százalékkal (22,07 ponttal) 9605,41 pontra csökkent.

A technológiai részvények teljesítményét mutató Nasdaq 0,15 százalékkal (3,12 ponttal) 2080,90 pontra süllyedt. Az S&P 500-as mutató 0,13 százalékkal (1,40 ponttal) 1042,74 pontra csúszott le.

A napot jelentős veszteséggel záró részvények között voltak a pénzügyi szektor olyan vállalatai, mint az American Express, a Bank of America és a JPMorgan. Az előző napokhoz hasonlóan pénteken is növekedéssel indult a kereskedés a Wall Streeten, részben annak a hatására, hogy a FedEx amerikai csomagszállító vállalat bejelentette: jelenlegi és a következő negyedéves eredményei várhatóan meghaladják a várakozásokat.

A tőzsdemutatók azonban nem maradtak sokáig nyereségben, ugyanis a kőolaj ára csökkenni kezdett és ez magával rántotta a tőzsdemutatókban jelentős súllyal rendelkező olajipari részvényeket. Korlátozta a jelentősebb visszaesést ugyanakkor az a napközben ismertetett adat, amely szerint a vártnál magasabb lett a szeptemberi hó közi amerikai fogyasztói hangulatindex.